- Behandelingen

Hoe ziet een pedicurebehandeling er uit?

Bij de eerste afspraak inventariseer ik wat uw klachten en uw wensen zijn. Ik noteer uw persoonlijke gegevens en stel u vragen die van belang zijn voor de behandeling. Hierbij kunt u denken aan leeftijd, gezondheid en medicijngebruik. Ik kijk goed naar uw voeten en noteer alle bevindingen op een clientenkaart.

Een basisbehandeling duurt ongeveer 45-60 minuten en bestaat uit:

  • desinfecteren van de voeten
  • indien nodig verdikte nagels afvlakken
  • nagels knippen
  • eventueel eelt en/of klovenverwijderen
  • eventueel likdoorns verwijderen
  • eventueel ingroeiende nagels behandelen en drukvrij leggen
  • nagels polijsten
  • nagelomgeving reinigen
  • voeten desinfecteren
  • voeten incremen met een fijne voedende voetcreme

 

Nagels worden gepolijst en daar waar eelt verwijderd is wordt de huid mooi glad gemaakt met de freesmachine. Hiervoor gebruik ik een freesmachine met de zoganaamde nat- techniek. Voordeel hiervan is dat het huid en nageloppervlak gekoeld wordt tijdens de behandeling. Hierdoor wordt de behandeling door klanten als prettig ervaren.

Producten

In de praktijk werk ik met de producten van Laufwunder, HFL Solutions en Dadi Oil. Deze producten zijn tevens bij mij verkrijgbaar.

 

Laufwunder is de Duitse fabrikant van voeten crème van de beste kwaliteit. De voeten crème van Laufwunder is gemaakt van huidvriendelijke, eersteklas beproefde grondstoffen met plantenextracten en natuurlijke substanties.

 
 
 
HFL Solutions spray is hét product voor de cosmetische verzorging van kalknagels die vaak verkleurd of broos zijn. Het kan op de huid gebruikt worden. De spray maakt de huid en nagels goed schoon, verzorgt kalknagels, de rode gevoelige huid en bevat tevens verzorgende bestanddelen.

DadiOil Uw nagels zijn er dol op! Dadi’Oil van Famous Names Products is extra werkzaam voor de dagelijkse verzorging van uw nagels en nagelriemen en ideaal in combinatie met  HFL Solution Spray.

Pedi-Wol

Pedi-Wol is geschikt voor toepassing op blaren en drukplekken, dus ideaal voor wandelaars en sporters. Pedi-Wol is uitstekend preventief te gebruiken, omdat het blaarvorming kan voorkomen, maar geeft ook bescherming als er al een blaar is ontstaan.

Pedi-Wol is een 100% natuurproduct, afkomstig van Texelse schapen. De wol is meerdere malen gewassen, bewerkt en vakkundig gekaard.

Nagellak en Gellak

Voor het lakken van de nagels gebruik ik de hoogwaardige nagellak lijn van Golden Rose..Deze nagellak heeft een prachtige glans en door zijn lang houdende formule blijf deze perfect zitten.

Bij de gellak gebruik ik de producten van Victoria Vynn en Pink Gellac.